Seyahat Tarsus nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Tarsus hangi şehirde, nereye bağlı?

Tarsus nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Tarsus hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Tarsus nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Tarsus hangi şehirde, nereye bağlı?

Köklü bir uygarlık geçmişine sahip olan Tarsus, en önemli tarihi bölgelerden biridir. Aynı zamanda Mersin şehrine bağlı bir ilçe olduğunu söylemek gerekir. Tarsus nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Tarsus hangi şehirde, nereye bağlı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tarsus antik dönemden günümüze kadar gelmiş en önemli bölgelerden biridir. Aynı zamanda Akdeniz Bölgesine bağlı bir ilçe olduğunu söylemek gerekir. Bu kapsamda Hitit Uygarlığı başta olmak üzere pek çok Uygarlığa ev sahipliği yapmış bir yerdir.

Haberin Devamı

 TARSUS NEREDE?

Birçok farklı Uygarlığa değişik tarihlerde ev sahipliği yapmış en önemli bölgelerden biri Tarsus ilçesidir. Mersin şehrine bağlı olan Tarsus, daha çok bu şehrin doğusunda yer alır. Aynı zamanda Akdeniz Bölgesinin en önemli yerlerinden biridir. Diğer yandan hem mimari olarak hem de tarihi ve tatil beldesi şeklinde de önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün.

 TARSIS GEZİLECEK YERLERİ NELERDİR?

Binlerce yıllık tarihe sahip olması ile beraber farklı uygarlıkların izlerini taşıyan Tarsus, bu yönüyle pek çok farklı mimari eser barındırmaktadır. Aynı zamanda doğal yerleriyle birlikte mutlaka gelip görülmesi gereken bir ilçedir.

  •   Kleopatra kapısı
  •  Tarsus Şelale Çay Bahçesi
  •  40 kaşık bedesteni
  •  Tarsus Ulu Camii
  •  St Paul kuyusu
  •  Saint Paul Anıt Müzesi
  •  Eshabı Kehf mağarası
  •  Antikyol
  •  Tarihi Tarsus evleri
  •  Eski Tarsus evleri

Bu şekilde daha saymakla bitmeyecek kadar oldukça fazla sayıda gelip görülmesi gereken tarihi bölgeler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

TARSUS HANGİ ŞEHİRDE?

Antik dönemin izlerini en iyi şekilde taşıyan ve günümüze kadar getirmiş olan yerlerden biri Tarsus ilçesidir.

Akdeniz Bölgesinde yer alan Tarsus aynı zamanda Mersin şehrine bağlıdır. Mersin şehrinin doğusunda bulunan bölge özellikle pek çok antik Uygarlığa ev sahipliği yapmış yönüyle öne çıkıyor. Bu sebepten dolayı yıl boyunca farklı mevsimlerde pek çok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bölgelerden biridir.

TARSUS NEREYE BAĞLI?

Sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda dünyanın da çok bildiği en önemli beldeler içerisinde Tarsus gelir. Çünkü tarihi açıdan pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olarak önemli mimari yapılara sahiptir. Aynı zamanda kültürel yapıları ile farklı uygarlıkları en iyi şekilde taşıdığını söylemek mümkün.

Bu yönüyle farklı mevsimlerde ve aylarda ziyaret edilen Tarsus, Mersin şehrine bağlı bir ilçe olarak öne çıkar. Akdeniz Bölgesi'nde bulunması ile beraber Mersin doğusunda yer alan, Türkiye’nin önemli turistik alanları içerisinde gelir.