Seyahat Tuvalu nerede, haritası ve komşuları! Tuvalu bayrağı, para birimi... Tuvalu gezilecek yerler!

Tuvalu nerede, haritası ve komşuları! Tuvalu bayrağı, para birimi... Tuvalu gezilecek yerler!

Paylaş
Tuvalu nerede, haritası ve komşuları! Tuvalu bayrağı, para birimi... Tuvalu gezilecek yerler!

Tuvalu, dünyadaki en küçük 4. ülke olması ile dikkat çeken bir ülkedir. Bu ülke ayrıca birleşmiş milletlere üye olmuş nüfusu en az olan ülkedir. Dokuz tane mercan adasından oluşan bir Polinezya ülkesi olan Tuvalu 1978 senesinde bağımsızlığını ilan etmiş ve Birleşik krallıktan ayrılmıştır. Tuvalu neresidir, komşuları kimlerdir ve para birimi nedir sizler için ayrıntıları ile derledik.

1978 senesinde Birleşik krallıktan ayrılmış ve bağımsızlığını ilan etmiş olan Tuvalu Büyük okyanusta bulunmaktadır. Hawaii ile Okyanusya kıtasının arasında bulunan Tuvalu ülkesi Samoa, Fiji adaları ve Kiribati ile komşudur.

Haberin Devamı

Tuvalu Nerede, Haritası ve Komşuları!

Tuvalu, Büyük Okyanusta bulunan ve Okyanusya kıtası ile Hawaii arasında bulunan bir ülkedir. Komşu olduğu ülkeler arasında Samoa, Kiribati ve Fiji adaları bulunan ülkenin toplam yüz ölçümü 26 kilometredir. Yüz ölçümü en küçük olan dünyadaki 4. ülke olma özelliğine sahip Tuvalu küresel ısınma tehdidi altındadır.

Tuvalu halkı bu nedenle büyük endişe duymaktadır. Çünkü ülke deniz seviyesinden sadece 5 metre yüksektedir ve sıcaklık 1 derece daha artınca ada sular altında kalma tehlikesi altındadır. Bu sebeple halk Yeni Zelanda ve Avustralya'ya göç etmeye başlamıştır.

Tuvalu ülkesinde tropikal iklim hakimdir. Ülkede Mart ve Kasım ayları arası ılıman geçerler aralık ve şubat arası yağmurlu ve fırtınalı olur. Doğal bir zenginlik harikası olsa da coğrafi olarak uzak bir ada olmasından dolayı az ziyaret edilen bir yerdir.

Haberin Devamı

Tuvalu Bayrağı, Para Birimi

Tuvalu'da para birimi olarak Avustralya doları ile Tuvalu doları kullanılmaktadır. İki para biriminin de kur değeri aynıdır. Tuvalu bayrağı 1978 senesinde kabul edilmiş ve son halini 11 nisan 1997'de almıştır. Turkuaz mavi zemini alan bayrakta son üst tarafta Birleşik krallık bayrağı bulunur. Bayrağının dalgalanan kısmında dokuz tane adayı temsil eden dokuz adet sarı renk yıldız vardır.

Tuvalu Gezilecek Yerler!

Funafuti: Ülkenin hem başkenti hem de en kalabalık adası olan Funafuti plajı ile ünlüdür. Sahil boyunca uzun yürüyüşler yapmak ve okyanusun tadını çıkarmak için ziyaret edilen yerlerden biridir.

Tuvalu postanesi: Pul ve kartpostal koleksiyonu olan kişilerin uğramaktan keyif aldığı Tuvalu postanesi çok meşhurdur.

Tuvalu ulusal kütüphanesi: Ada her ne kadar küçük olsa da içinde kütüphanesi vardır. Her ne kadar zengin bir arşive sahip olmasa da halkın ihtiyacını karşılar. Tuvalu ulusal kütüphanesindeki kitapların çoğu İngilizcedir ve ihtiyacı karşılayacak kadar eser vardır.