Yaşam Testisleri büyütüp maçolaştırıyor

Testisleri büyütüp maçolaştırıyor

Paylaş
Testisleri büyütüp maçolaştırıyor

Bilim adamları düzenli yoğurt tüketiminin sürpriz 'yan etkilerini' keşfetti

Dünyaca ünlü Massachusetts Institute of Technology üniversitesinden bilim adamları, düzenli olarak yoğurt verdikleri farelerin daha parlak, ipeksi ve sık tüylere sahip olmaya başladığını farketti. Ayrıca düzenli yoğurt yiyen erkek farelerin 'kabadayı yürüyüşüne' sahip olmaya başladığını gözlemledi.

Bunun nedenini araştıran bilim adamları, yoğurt yedirilen erkek farelerin testislerinin, yoğurtsuz normal beslendirilen farelerin testislerinden yüzde 5 oranında daha ağır olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Yoğurtla beslenen farelerin testisleri, düşük beslenme ve yüksek yağ değerine sahip ‘junk food’ ile beslenmeye zorlanan farelerin testislerinden ise yüzde 15 daha ağır oldu.

YOĞURT ÇOK ÇOCUKLU VE UZUN ÖMÜRLÜ YAPIYOR

Araştırma sonucunda yoğurt ile ilgili tespit edilen bir diğer mucize ise çiftleşmeye olan olağanüstü etkisi oldu.

Yoğurt ile beslenen erkek farelerin partnerlerini çok daha hızlı döllediği ve çok daha fazla yavruya sahip olduğu tespit edildi.

Yoğurt yiyen dişi fareler ise bir batında çok fazla yavru dünyaya getirirken, onların büyümesini görecek kadar yaşama oranları da çok daha yüksek oldu.

SEKSÜEL MAÇOLUĞU BESLİYOR

MIT uzmanları Susan Erdman ve Eric Alm, Scientific American dergisine yaptıkları açıklamada, yoğurdun kemirgenlerdeki seksüel yaşamı bu derece güçlendirmesinin bilimsel nedenini henüz keşfedemediklerini söylerken, "Yoğurttaki probiyotik mikropların hayvanları daha ince bedenli ve sağlıklı yaptığını, bunun da dolaylı olarak seksüel maçoluğu beslediğini düşündüklerini" aktardı.

İNSANLAR ÜZERİNDE DE BENZER SONUÇLAR VAR!

Haberin Devamı

Harvard Üniversitesinden bir grup bilimadamı da yoğurdun insan erkeklerde semen kalitesini yükseltip yükseltmediği ile ilgili bir araştırma yürütüyor.

Derginin haberine göre, Harvard bilim adamları da şu ana kadarki bulgularının, yoğurdun fareler üzerindeki etkisine benzer olduğunu belirtiyor.