Yemek 3 kişilik pilav tarifi ve yapılışı - En güzel 3 kişilik pilav nasıl yapılır?

3 kişilik pilav tarifi ve yapılışı - En güzel 3 kişilik pilav nasıl yapılır?

Paylaş
3 kişilik pilav tarifi ve yapılışı - En güzel 3 kişilik pilav nasıl yapılır?

Birçok yemeğin olmazsa olmazı olan ve Türk mutfağının vazgeçilmezi olan 3 kişilik pilav tarifi, az kişili aileler için tam ölçüsünde ideal bir tarif. Peki, en güzel 3 kişilik pilav nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız, ne lapa ne de kuru olacak ve tam porsiyon çıkacak 3 kişilik pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

En çok sevilen yemeklerin yanına yine en çok sevilen pilav tercih edilir. Az kişilik aileler ise 3 kişilik pilav ve yapılışını merak ediyor. Peki, en güzel 3 kişilik pilav nasıl yapılır? Tam ölçüsünde 3 kişilik pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

3 KİŞİLİK PİLAV TARİFİ

3 kişilik pilav malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Pirinçleri ıslatmak için

  • Ilık su
  • Tuz

3 KİŞİLİK PİLAV YAPILIŞI

  • Pirinçleri bol su ile yıkayın.
  • Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin.
  • Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin.
  • Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun.
  • Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.
  • Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin.
  • Son olarak tuzu ekleyin.
  • Pilavın kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın.
  • Üzeri göz göz olduğunda yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alın.
  • Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.
  • Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın.