Yemek 5 kişilik pilav tarifi ve yapılışı - En güzel 5 kişilik pilav nasıl yapılır?

5 kişilik pilav tarifi ve yapılışı - En güzel 5 kişilik pilav nasıl yapılır?

Paylaş
5 kişilik pilav tarifi ve yapılışı - En güzel 5 kişilik pilav nasıl yapılır?

Birçok yemeğin yanına yakışan pilav tarifi, 5 porsiyonluk yapmak isteyenler için tam ölçüsünde bir tarif. Peki, en güzel 5 kişilik pilav nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz ve her yemeğin yanına yakışan, tam ölçüsünde 5 kişilik pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Et, tavuk, balık veya sebze yemeklerinin yanına servis edebileceğiniz 5 kişilik pilav tarifi, kolaylıkla yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, 5 kişilik pilav nasıl yapılır? Tane tane yapacağınız 5 kişilik pilav tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

5 KİŞİLİK PİLAV TARİFİ

5 kişilik pilav malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

5 KİŞİLİK PİLAV YAPILIŞI

  • Öncelikle 2 su bardağı pirinci güzelce yıkayın ve üzerindeki nişastasında iyice arındırın.
  • Yıkanmış pirinçleri bir kabın içine alın ve üzerini geçecek kadar ılık su koyup 15 dakika bu şekilde suda bekletin.
  • Sonrasında pirinçlerin suyunu iyice süzün.
  • 5-6 kişilik pilavın pişeceği tencerenin içine, sıvıyağını koyun ve ısındıktan sonra tereyağı ekleyin.
  • Yağlar iyice ısınınca, süzülen pirinçleri güzelce kavurun.
  • Pirinçler kavrulunca; üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ilave edin.
  • Kapağını kapatın. Bu şekilde kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise ocağı kısık ateşe alın ve pilav suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
  • 5 kişilik pirinç pilavı suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.
  • Pilav tenceresinin kapağının altına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. 15-20 dakika demlenme süresi yeterli olacaktır.