Yemek Adana kebabı nasıl yapılır? Adana kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Adana kebabı nasıl yapılır? Adana kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Adana kebabı nasıl yapılır? Adana kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerden birisi de Adana kebabı tarifi. Gerek evde yapılabilen gerekse dışarıda birçok ustanın hazırladığı Adana kebabı tarifi, dikkatlice yapıldığında evde de hazırlayabileceğiniz bir tarif. Peki, Adana kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Adana kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği Adana kebabı tarifi, evde hazırlayabileceğiniz şahane bir lezzet. İşte, Adana kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ADANA KEBABI TARİFİ

Adana kebabı malzemeler

  • 180 gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti
  • 1 adet kapya biber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet domates
  • 2 adet köy biberi
  • 1,5 santimetre eninde kebap şişleri

ADANA KEBABI YAPILIŞI

  • Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir.
  • Yine Zırhta çekilmiş kapya biber ve kırmızı toz biberi eklenerek yoğurulur.
  • Hazır olan kıyma karışımından avuç içini dolduracak kadar parçalar alıp şişe tutturulur.
  • Ele yapışmaması için ara sıra avuç ıslatılır, şişteki kıymanın her yeri aynı kalınlıkta olmalıdır.
  • Dış rengi koyuya dönene kadar ama kurutmadan pişirilir.
  • Közlenmiş domates ve közlenmiş köy biberi ile servis edilir.