Yemek Simit kebabı nasıl yapılır? MasterChef simit kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Simit kebabı nasıl yapılır? MasterChef simit kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Simit kebabı nasıl yapılır? MasterChef simit kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye programında bugün yarışmacılar simit kebabı tarifi yapıyor. Ekran başında ilzeyen seyirciler ise internette simit kebabı tarifi araştırıyor. Peki, simit kebabı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız simit kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Gaziantep yöresinin sevilen lezzeti simit kebabı tarifi, evde hazırlaması mümkün enfes bir lezzet. İşte, simit kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

SİMİT KEBABI TARİFİ

Simit kebabı malzemeler

Köfte için

  • 1 kg kebaplık zırh kıyması
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı simit (İnce bulgur)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 küçük baş kuru sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

SİMİT KEBABI YAPILIŞI

  • Çukur bir tepsi içine simit ve 1 bardak ılık suyu alarak 15 dakika bekletin.
  • İçine kıyma, nane, biber, kimyon ve çok ince kıydığınız sarımsaklar ile bir tutam tuz ilave edin.
  • 5-10 dakika köfte yoğurur gibi yoğurarak malzemenin iyice karışmasını sağlayın.
  • Hazırlanan harçtan parçalar koparıp şişe tutunmasını sağlayın.
  • Islatılan avuç ve parmakların yardımı ile şişte mangala sığacak tarzda, düzgünce şekil verin.
  • Harı geçmiş ateşte aynı yönde sık sık çevirerek yakmadan pişirip bekletmeden tüketin.