Yemek Ahududulu cheesecake nasıl yapılır? Ahududulu cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler

Ahududulu cheesecake nasıl yapılır? Ahududulu cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Ahududulu cheesecake nasıl yapılır? Ahududulu cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler

Birçok kafenin olmazsa olmaz tatlıları arasında yer alan ahududulu cheesecake tarifi, evde yapıldığında da çok lezzetli olan hafif bir tatlı. Peki, ahududulu cheesecake nasıl yapılır? Tabak tabak yiyeceğiniz ve tadına doyamayacağınız ahududulu cheesecake tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Dışarıda yediğinizden daha güzel yapabileceğiniz ahududulu cheesecake tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği bir tatlı. Peki, ahududulu cheesecake nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak ahududulu cheesecake tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

AHUDUDULU CHEESECAKE TARİFİ

Ahududulu cheesecake malzemeler

  • 3 paket yulaflı bisküvi
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 900 g oda sıcaklığında krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Sıcak su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı ahududu
  • Bir tutam tuz
  • 4 yumurta

AHUDUDULU CHEESECAKE YAPILIŞI

  • 23 cm’lik kek kalıbını yağlayarak kenara koyun.
  • Ardından fırını 175 dereceye ayarlayın.
  • Mutfak robotundan geçirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ve 2 çorba kaşığı şeker ile bir kapta karıştırın.
  • Bu karışımı kek kalıbınızın tabanına sıkıca bastırarak yerleştirin.
  • Zemine oturması işin yaklaşık 10 dakika fırında pişirin.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakın ve fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürün.
  • Ahududuları robot yardımı ile pürüzsüz olana kadar ezin.
  • Üzerine şekeri ilave edin.
  • Sonrasında ince bir elekten geçirerek, tamamen pürüzsüz olmasını sağlayın.
  • Süzgeçte kalan katı kısımlarını kullanmayın.
  • Krem peyniri mikser ile yaklaşık 3 dakika kabarcık olana kadar orta hızda karıştırın.
  • İçine şekeri, tuz ve vanilya özütünü ekleyin.
  • Son olarak yumurtayı da ekleyerek çok karıştırmadan homojen bir hal almasını sağlayın.
  • Daha önceden pişen bisküvi taban üzerine yavaşça döküp düzleştirin.
  • Sıkma torbasına ya da şırıngaya aldığınız ahududu sosunu noktalar halinde, kekin dışından içine doğru ilerleyerek sıkın.
  • Ardından kürdan yardımı ile noktaları kalp şeklinde dağıtın.
  • Kek kalıbınızı daha derin bir fırın tepsisi içine oturtun.
  • Fırın tepsinizin içine yaklaşık 1 su bardağı kaynar su dökün.
  • Pişen keki soğuttuktan sonra yaklaşık 6 saat buzdolabında bekleterek servis edin.
  • 6 saat dinlendirilmesi, cheesecake’in daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.