Yemek Armutlu atom kurabiye nasıl yapılır? Armutlu atım kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler

Armutlu atom kurabiye nasıl yapılır? Armutlu atım kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Armutlu atom kurabiye nasıl yapılır? Armutlu atım kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği armutlu atom kurabiye tarifi, hem pratik hem de çok lezzetli bir tarif. Peki armutlu atom kurabiye nasıl yapılır? yedikçe yedirten armutlu atom kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem sağlıklı hem lezzetli atıştırmalıklar için armutlu atom kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ARMUTLU ATOM KURABİYE TARİFİ

Armutlu atom kurabiye malzemeler

  • 250 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (Aldığı kadar)

İç harcı için

  • 3 adet armut
  • 5 adet kuru incir (Ilık suda bekletilmiş)
  • 5 adet kuru kayısı (Ilık suda bekletilmiş)
  • 1 avuç kuru üzüm (Ilık suda bekletilmiş)
  • 1 tutam tarçın
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı pekmez

ARMUTLU ATOM KURABİYE YAPILIŞI

  • Kuru kayısı, incir ve üzümü yıkayın ve minik küpler halinde doğrayın.
  • Armutların kabuğunu soyun ve çok küçük küpler halinde doğrayın.
  • Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirin.
  • Bir tavada doğradığınız armutları, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kenara alıp soğutun.
  • Daha sonra üzerine doğradığınız kuru meyveleri ve portakal kabuğunu ilave edip karıştırın.
  • Derin bir yoğurma kabında tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, karbonat ve kabartma tozunu tel çırpıcıyla iyice çırpın.
  • Daha sonra ununu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak, avucunuzun içinde açın ve içine hazırladığınız meyveli harçtan koyun.
  • Kenarlarını kapatarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Üzerlerine yumurta akı sürüp ince kıyılmış ceviz serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından alır almaz üzerlerine birer tatlı kaşığı pekmez döküp servis edin.