Yemek Baklava cheesecake nasıl yapılır? Baklava cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Baklava cheesecake nasıl yapılır? Baklava cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Baklava cheesecake nasıl yapılır? Baklava cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Farklı tarif arayanlar için oldukça iyi bir alternatif olan baklava cheesecake tarifi evde yapılması kolay şahane bir lezzet. Peki, baklava cheesecake nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yedirten baklava cheesecake tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsü ayrı tadı ise apayrı güzel olan baklava cheesecake tarifi, kendine hayran bırakan şahane bir lezzet. Peki, baklava cheesecake nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız baklava cheesecake tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

BAKLAVA CHEESECAKE TARİFİ

Baklava chessecake malzemeler

Taban için;

  • 100 gram fıstık ya da ceviz (1 su bardağı)
  • 2 kaşık eritilmiş tereyağı (30 gram)
  • 60 gram pudra şekeri (3 yemek kaşığı)
  • 7-8 adet baklava yufkası
  • Toz şeker
  • 45 gram eritilmiş tereyağı

Şerbet için;

  • 3/4 (bir yarım + bir çeyrek) su bardağı su
  • 3/4 (bir yarım + bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon

Cheesecake için ( malzemelerin hepsi oda sıcaklığında);

  • 600 gram labne
  • 1/2 (yarım) su bardağından azıcık fazla süzme yoğurt (80 gram)
  • 1 su bardağı + 2 kaşık şeker (200 gram)
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı un (25 gram)
  • 1 yumurta

BAKLAVA CHEESECAKE YAPILIŞI

  • Şerbet için; su ve şekeri kaynatın altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
  • 1-2 damla limon ekleyip kenara alın.
  • Kalıbı tereyağıyla yağlayın.
  • Baklava yufkalarının her yerini yağlayıp sırayla kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin.
  • 2 sırada bir azıcık toz şeker serpin.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırına koyun, kenarları hafif kızarana kadar 3-4 dakika tutun.
  • Fıstıklı harç için: fıstığı pudra şekeriyle karıştırın.
  • Eritilmiş tereyağı ekleyip, iyice karışınca fırından çıkan yufkaların üzerine yayıp bastırın.
  • Cheesecake için; labne ve şekeri tel çırpıcıyla çırpın.
  • Süzme yoğurt ekleyin un ve vanilini eleyerek ekleyip iyice karıştırın.
  • Son olarak yumurtayı ekleyin.
  • Karışınca fıstıkların üzerine döküp, 160 derece fırında alt rafta pişirin.
  • İçinde 15 dakika dursun sonra aralayın biraz da öyle beklesin.
  • Çıkarın kenarlardan şerbeti dökün.
  • Üzeri için ben fıstık kullanabilirsiniz.
  • Çok az artan şerbeti üzerine dökün.
  • Artan yufkalardan fırına atıp, cheesecake'in üzerine serpiştirebilirsiniz veya boş bırakabilirsiniz.