Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı közlenmiş sebze çorbası tarifi, bezelye yemeği tarifi, cacık tarifi, muhallebili kadayıf tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Közlenmiş sebze çorbası malzemeler4 adet orta boy domates1 adet kırmızı biber3 diş sarımsak1 adet büyük boy soğan3 yemek kaşığı zeytinyağıTuz, karabiber, kekik1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı domates salçası5 su bardağı sıcak suYarım su bardağı süt (oda ısısında)KÖZLENMİŞ SEBZE ÇORBASI YAPILIŞIİlk önce fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine kesilen domatesleri, kapya biberi, sarımsakları, kuru soğanı yerleştirin.Doğranan sebzelerin üzerine karabiberi, kekiği ve tuzu serpiştirin.Ardından tepsiyi önceden ısıtılmış 200° fırına yerleştirin ve közlenmeye bırakın.Közlenen ve soğuyan domateslerin ve biberlerin kabuklarını soyun.Tencereye tereyağını alın ve eritin. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.Unun rengi hafif pembeleştikten sonra salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kısık ateşte kavurun.Ardından közlenen sebzeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.3 su bardağı sıcak suyu ekleyerek son bir kez daha karıştırın ve kaynamaya bırakın.Çorba kaynadıktan sonra blenderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.Çorbaya kalan 2 su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve kıvamını ayarlayın.3-4 dakika daha kaynatılan çorbanın tuzunu ilave edin ve sütü ekleyerek karıştırın.Kısık ateşte 1-2 dakika daha pişen domates çorbası servise hazır.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kızarmış ekmek dilimleri ile süsleyerek servis edin. Bezelye yemeği malzemeler2 büyük boy patates1 büyük boy havuç1 kilo ayıklanmış bezelye2 küçük boy soğan1 yemek kaşığı domates salçası2,5 çay kaşığı tuz2 tatlı kaşığı pul biber2,5 su bardağı sıcak suSıvı yağBEZELYE YEMEĞİ YAPILIŞITencereye az yağ alınır ve yemeklik doğranmış soğanlar orta ateşte kavrulur.Patates ve havuçlar küp küp doğranır.Soğan kavrulduğunda salça eklenir.1 - 2 dakika salça kavrulduktan sonra patates, havuç ve bezelye eklenir.Tuz ve pul biber eklenir bir kaç dakika daha pişirilir.Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirin. Cacık malzemeler3 su bardağı yoğurt1,5 su bardağı soğuk su4 adet orta boy salatalık2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1/4 demet dereotuServisi için:2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı Sirke (isteğe bağlı)1 tatlı kaşığı kuru naneCACIK YAPILIŞIBol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun. Salatalıkları küçük küpler halinde kesin, arzuya göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Küçük parçalar halinde kestiğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin. Dereotunu incecik kıyın. Salatalık küpleri, ezilmiş sarımsak ve incecik kıyılmış dereotunu yoğurda katın. Azar azar eklediğiniz soğuk suyla karıştırdığınız cacığın kıvamını ayarlayın. Servis öncesinde zeytinyağı ve kuru nane ilave ettiğiniz cacığı servis kaselerine paylaştırın. Muhallebili kadayıf malzemeler350 gram kadayıf (kuru kadayıf)10 yemek kaşığı toz şeker5 yemek kaşığı tereyağıBir su bardağı iri dövülmüş ceviz1 litre süt2 yemek kaşığı mısır nişastası2 yemek kaşığı un1 yumurta1 paket vanilya1 paket krema (200ml)MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI YAPILIŞIİlk olarak derin bir tencerede kadayıf ve tereyağı alınız ve kavurmaya başlayınız. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak kavurunuz. Tereyağı tamamen eridikten sonra 6 yemek kaşığı toz şeker atıp kavurmaya devam ediniz. Kadayıflar renk değiştirmeye başlayınca dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyip 8 - 9 dakika daha kavurup kadayıfları ocaktan alınız. Kavurduğunuz kadayıf ve cevizleri başka bir kaba alıp soğumaya bırakınız(aynı tencerede kalırsa yanabilir). Başka bir tencereye 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta alıp iyice karıştırın. Üzerine 1 litre sütü ekleyip muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz. Muhallebi kaynamaya başlayınca üzerine vanilyayı koyup tekrar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Muhallebi soğuduğunda 1 paket kremayı üzerine ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Kadayıflı muhallebi tatlısını yapacağımız kabın yarısına kavurduğumuz tel kadayıfları ekliyoruz. Eşit şekilde yaydığımız kadayıfların üzerine eşit şekilde muhallebiyi yayıyoruz. Geri kalan kadayıfları da eşit şekilde muhallebinin üzerine döküyoruz. 1 - 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.İpucuServis ederken üzerine çilek, muz veya yaban mersini koyabilirsiniz. Muhallebisi 5 - 6 saat dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Kadayıfları çok yakmamaya çalışın. Eğer kuru kadayıf bulamazsanız yaş kadayıfları 1 gün önceden buzdolabının derin dondurucu kısmında bekletin.