Yemek Burgulu çubuk poğaça nasıl yapılır? Burgulu çubuk poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler

Burgulu çubuk poğaça nasıl yapılır? Burgulu çubuk poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Burgulu çubuk poğaça nasıl yapılır? Burgulu çubuk poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz burgulu çubuk poğaça tarifi, hem farklı görüntüsü hem de lezzetli tadıyla kendine hayran bırakan bir tarif. Peki, burgulu çubuk poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız burgulu çubuk poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kuru mayayla hazırlayabileceğiniz ve ortalama 10-12 kişilik porsiyon çıkartacağınız burgulu çubuk poğaça tarifi, hazırlaması 15 dakika, pişirmesi ise 20 dakika süren bir tarif. Peki, burgulu çubuk poğaça nasıl yapılır? Yedikçe yedirten burgulu çubuk poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BURGULU ÇUBUK POĞAÇA TARİFİ

Burgulu çubuk poğaça malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su 200 ml
  • Yarım su bardağı sıvı yağ 100 ml
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına )
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı kadar un

İçine :

  • Labne veya yumuşak sürülebilir peynir

BURGULU ÇUBUK POĞAÇA YAPILIŞI

  • Hamur için ılık su, maya ve şeker beş dakika kadar bekletin.
  • Maya köpürünce yumurta akı, tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Kontrollü bir şekilde un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun, 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
  • Mayalanan hamur dikdörtgen şekilde açın,
  • Ortasına peynir sürülüp iki yanı üst üste gelecek şekilde ortaya doğru katlayın.
  • İki parmak kalınlığında kesip, bir ya da iki tur bükülerek tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp yarım saat tepsi mayası verip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.