Yemek Çatlak kurabiye nasıl yapılır? Çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çatlak kurabiye nasıl yapılır? Çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çatlak kurabiye nasıl yapılır? Çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak çatlak kurabiye tarifi, görüntüsüyle iştahları kabartan enfes bir lezzet. Peki, çatlak kurabiye nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tek lokmalık olarak hazırlayabileceğiniz ve herkesin tadına bayılacağı çatlak kurabiye tarifi, kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif. Peki, çatlak kurabiye nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Çatlak kurabiye malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığının ucu ile tuz
  • 1 kahve fincanı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

ÇATLAK KURABİYE YAPILIŞI

  • Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun.
  • Yağlı ve parçalanan bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  • Hamurunuz dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın.
  • Pudra şekerini bir tabağa alın.
  • Kurabiye hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde güzelce yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın.
  • Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt yayın.
  • Kurabiyeleri araları biraz boşluk kalacak şekilde tepsiye dizin.
  • Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.