YemekDana yürek tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel dana yürek nasıl yapılır?

Dana yürek tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel dana yürek nasıl yapılır?

Paylaş
Dana yürek tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel dana yürek nasıl yapılır?

Dana yürek herkesin çok sevdiği ve sıkça yediği yemekler arasında yer alır. Dana yürek herkes tarafından severek tercih edilir. Lezzeti, görüntüsü ve yararları ile dana yüreği muhakkak tüketmeniz gerekir. Tabi bu lezzetli yemeği tarif yardımıyla evde kolayca yapabilirsiniz. İşte Dana yürek tarifi, yapılışı ve malzemeler... En güzel dana yürek nasıl yapılır? Daha yürek yapılışını sizler için derledik.

Dana yürek yemek isteyen kişiler bunu kolay ve lezzetli bir şekilde yapabilirler. Zaten tarifin zor olmadığı ve herkesi memnun ettiği görülmektedir.

Haberin Devamı

DANA YÜREK TARİFİ VE YAPILIŞI

Hazırlık: 10 dakika

Pişirme: 30 dakika

DANA YÜREK TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

  • 500 gram dana yürek,
  • 2 adet orta boy domates,
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet kapya biber,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı.
  • Baharatlar.

DANA YÜREK YAPILIŞI

  1. İlk olarak domatesleri ve biberleri yemeklik olacak şekilde doğrayın. Bunları ayrı kaplarda olacak şekilde bir kenara bırakın.
  2. Bu aşamada ise tava içerisine sıvı yağı ardından tereyağı ve yürekleri alın. Orta ateşte pişirmeye başlayın yürekler suyunu verince altını kısın ve suyunu tekrar çekene kadar pişirin.
  3. Yürekler suyunu çekince içerisine ilk olarak soğanı atın. Soğanı ve yürekleri iyice soteleyin. Üzerine biberleri ve sarımsakları ekleyerek sotelemeye devam edin.
  4. Şimdi ise domatesleri ve tuzu ekleyin. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber atın. Domatesler yumuşayınca yemeğiniz hazırdır.


EN GÜZEL DANA YÜREK NASIL YAPILIR?

Dana yüreği en güzel şekilde yapmak için bazı püf noktaları bulunur. Bu püf noktalarını iyi bir şekilde anlayarak hareket etmek gerekir.

Püf noktaları ise şöyledir;

Dana yüreğin taze olması gerekir.

Dana yürek pişerken suyunu verip tekrar almalıdır. Bu aşamada ocağı kısmanız yararlı olur.

Yüreği ocakta pişirirken kurutmamak için sıvı yağın yanında tereyağı kullanmayı da unutmayın.

Dana yürek hafif sulu kalırsa tadı daha lezzetli olur.

Dana yüreğin yanına patates püresi, mevsim salata ve yüksük çorbası çok yakışır.