YemekEkşili bamya yemeği nasıl yapılır? Ekşili bamya tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Ekşili bamya yemeği nasıl yapılır? Ekşili bamya tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Ekşili bamya yemeği nasıl yapılır? Ekşili bamya tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Gaziantep yöresinin bilinen yemeklerinden ekşili bamya yemeğ nasıl yapılır, öğrenmek istiyorsanız, bu tarifimize göz atın. Ekşili bamya hem farklı hem de hafif lezzeti ile sofralarınızın vazgeçilmezlerinden biri olacak. İşte ekşili bamya yemeği tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

Bıgün size Gaziantep çevresinde bilinen farklı bir tarifle geldik. Ekşili bamya yemeğ tarifini daha önce denemediyseniz mutlaka bu tarife göz atın. Şimdiden afiyet olsun!

EKŞİLİ BAMYA MALZEMELERİ

  • 750 gr. bamya
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 300 gr. kıyma
  • 4 adet domates
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Yarım bardak su
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi

EKŞİLİ BAMYA YAPILIŞI

  • Bamyaları ayıklayıp kararmaması için limonlu suda 1 saat kadar bekletin.
  • Soğanı küp küp, doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  • Kavrulmuş soğana kıymayı ekleyin.
  • Kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ilave edin ve kokusu gidene kadar 5 dakika daha kavurun.
  • Küp doğranmış domates, bamya, tuz, baharatlar, sarımsak ve ve yarım bardak suyu ekleyin.
  • Kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra Limon suyu ve nar ekşisini ilave edip, karıştırın.
  • Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet olsun!

 

 

SIRADAKİ HABER