Yemek Elmalı profiterol nasıl yapılır? Elmalı profiterol tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Elmalı profiterol nasıl yapılır? Elmalı profiterol tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Elmalı profiterol nasıl yapılır? Elmalı profiterol tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak elmalı profiterol tarifi, misafirlerinizin de çok seveceği nefis bir tarif. Peki, elmalı profiterol nasıl yapılır? Yapması ayrı yemesi apayrı keyifli elmalı profiterol tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster yemeklerden sonra isterseniz de 5 çayına servis edebileceğiniz elmalı profiterol tarifi, görüntüsü ve kokusuyla kendine hayran bırakan şahane bir lezzet. Peki, elmalı profiterol nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız elmalı profiterol tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ELMALI PROFİTEROL TARİFİ

Elmalı profiterol malzemeler

  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 4 adet tatlı elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolatalı sos
  • Hindistan cevizi

ELMALI PROFİTEROL YAPILIŞI

  • Elmaları soyup rendeleyin.
  • Pötibör bisküviyi elinizle çok toz gibi olmayacak şekilde kırıp elmaların üzerine ekleyin.
  • Cevizi irice dövün ve tarçınla birlikte elmalara ilave edin.
  • Hepsini karıştırıp hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  • Topları bir tabağa dizip buzdolabında dinlendirin.
  • Bu esnada çikolata sosunu 2,5 su bardağı sütle karıştırarak pişirin.
  • Sosu ocağın üzerinde soğuttuktan sonra buzdolabından çıkardığınız topların üzerine hepsi kaplanacak şekilde yayın.
  • Hindistan cevizi rendesiyle süsleyip servis yapın.