Yemek Enginar dolması tarifi ve yapılışı - En güzel enginar dolması nasıl yapılır?

Enginar dolması tarifi ve yapılışı - En güzel enginar dolması nasıl yapılır?

Paylaş
Enginar dolması tarifi ve yapılışı - En güzel enginar dolması nasıl yapılır?

Türk mutfağında sevilen lezzetlerden birisi olan enginar dolması tarifi, özellikle Ege'de çok sık yapılan bir yemek. Peki, enginar dolması nasıl yapılır? Karaciğer dostu olduğu bilinen ve oldukça sağlıklı olan enginar dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yapılışı oldukça pratik ve lezzetine doyum olmayan enginar dolması tarifi, hem besleyici hem de çok sağlıklı bir tarif. Peki, enginar dolması nasıl yapılır? Sağlıklı beslenme listelerinin olmazsa olmazı enginar dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ENGİNAR DOLMASI TARİFİ

Enginar dolması malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı pirinç
  • 1 demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet yeşil soğan1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Fesleğen

ENGİNAR DOLMASI YAPILIŞI

  • Enginarların yapraklarını koparmamaya özen göstererek iç kısımlarını kaşıkla alın.
  • İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  • Üzerine ince ince kıydığınız dereotu, nane, yeşil soğan ve limon suyunu ilave edin.
  • Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Enginarları yayvan bir tencereye alın. İçlerine pirinçli harçtan doldurun.
  • Suyunu ilave edip kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.