Yemek Etin yanına ne gider? Et bonfile, pirzola, antrikotun yanına ne yapılır?

Etin yanına ne gider? Et bonfile, pirzola, antrikotun yanına ne yapılır?

Paylaş
Etin yanına ne gider? Et bonfile, pirzola, antrikotun yanına ne yapılır?

Türk mutfağında en çok sevilen besinlerden birisi de ettir. Eti doğrudan tüketebilir veya yemeklerin içine de katabilirsiniz. Doğrudan tüketmeyi sevenler ise etin yanına ne gider sorusuna yanıt arıyor. Et bonfile, pirzola, antrikot gibi menüler hazırlarken yanına neler yapabileceğiniz sizin için araştırdık. Peki, etin yanına ne gider? Etin yanına ne yapılır?

Protein açısından oldukça zengin olan et, haftalık beslenme listesine eklenmesinde fayda vardır. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan eti daha lezzetli ve sık hale getirmek için birçok kişi yanına neyin yakışacağını araştırıyor. Peki, etin yanına ne gider? Etin yanına ne yapılır?

Haberin Devamı

ÇORBA

Etin yanına ana malzemesi domates olan çorbalar çok yakışır. Bunlara örnek vermek gerekirse domates çorbası, tarhana çorbası, salçalı şehriye çorbası iyi alternatiftir. Domatesli çorbaları sevmeyenler için mercimek çorbası ve soğan çorbası da tercih edilebilir.

PİLAV

Etin yanına en çok yakışan şey pilavdır. Her çeşit pilav etin yanına yakışırken en çok yakışan ve birbirini tamamlayan pilav çeşidi olarak sebzeli pilav ve pancarlı pilav önerilir.

MAKARNA

Etin yanına makarna tercih etmek isteyenler isteğe bağlı hakkını sade makarnadan yana kullanabilir. Fakat etin yanına gerçekten yakışan bir makarna yapmak istiyorsanız sebzeli soya soslu makarna veya sarımsaklı soğanlı makarna tarifi deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

SALATA

Etin yanına kesinlikle yapılması gerekenlerden birisi de salatadır. Etin sindirimini kolaylaştırır ve lezzetini arttırır. Etin yanına en çok yakışan salata ise gavurdağıdır.

MEZE

Etin yanına hangi mezeler gider sorusuna cevap arıyorsanız size hemen yardımcı olalım.

Patlıcanlı mezelerin hepsi ete çok yakışır. Bunun dışında havuç tarator ve şakşuka gibi mezelerde tercih edilebilir.

TATLI

Etten sonra yiyebileceğiniz en güzel tatlılar şerbetli tatlılardır.

Bu kısımda tercih tamamen damak zevkinize kalmıştır.