Yemek Fırında dolma biber nasıl yapılır? Fırında dolma biber tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Fırında dolma biber nasıl yapılır? Fırında dolma biber tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Fırında dolma biber nasıl yapılır? Fırında dolma biber tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Biber dolmasını klasik yöntemle pişirmekten sıkıldıysanız fırında dolma biber tarifi tam size göre bir lezzet olacak. Peki, fırında dolma biber nasıl yapılır? Misafir sofralarının da gözdesi olacak ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği fırında dolma biber tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Dolma ile yapılan her yemek çok lezzetli fakat fırında dolma biber tarifi tahmin edemeyeceğiniz kadar enfes bir lezzete sahip. Peki, fırında biber dolması nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında dolma biber tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası, malzemeler...

Haberin Devamı

FIRINDA DOLMA BİBER TARİFİ

Fırında dolma biber malzemeler

  • 15 tane orta boy dolmalık biber (arzuya göre acı olabilir),
  • 170 gram yağlı dana kıyması,
  • 2 tane kıyma harcı için ayrı şekilde olacak biçimde 4 tane domates,
  • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç,
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak,
  • 1 tane ince kıyılmış kuru soğan,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 3 yemek kaşığı yağ,
  • Yarım demet ince kıyılmış taze nane (olmaması halinde kuru nane kullanılabilir),
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası.

FIRINDA DOLMA BİBER YAPILIŞI

  • Biber dolmasının iç harcını hazırlamak adına bir kase içerisinde; ince kıyılmış soğan, kıyma, pirinç, sarımsak, 2 tane rendelenmiş domates, sıvı yağ, taze nane, karabiber ve tuz karıştırılmalıdır.
  • Daha sonra dolmalık biberlerin baş bölümünü içe doğru bastırıp, çekirdeği ile birlikte çıkarmak gerekir. Dolmalık biberlerin içerisinde çekirdek kalması durumunda iç bölümü yıkanabilir.
  • Dolma biberin içi, hazırlanan dolmalı harç ile doldurularak bir borcam içerisine yerleştirilmelidir.
  • Dolmaların sosu için; sıvıyağ, domates salçası, su ve biber salçası karıştırılarak biberlerin üstüne dökülmelidir.
  • Önceden ısıtılmış olan 150 derecelik fırının en alt bölümünde, 55 dakika boyunca pişirilmelidir.

FIRINDA DOLMA BİBER NASIL VE KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Dolmalık biberlerin pişme kıvamının iyi olabilmesi adına 150 derecelik fırında yaklaşık olarak 1 saat boyunca pişirilmesi önemlidir. Bununla beraber fırının ısısının yüksek olması haline sürenin azaltılması gereklidir. Aksi halde biberlerin yanması olası olacaktır. Bunun yanı sıra fırında biber dolmalarının pişmesi için fırının iyi bir şekilde ayarlanması önemli bir konudur. Bu şekilde fırında biber dolmasının lezzeti tam ayarında olacaktır.