Yemek Fırında pratik mantı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fırında pratik mantı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Fırında pratik mantı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fırında pratik mantı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Fırında pratik mantı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fırında pratik mantı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ekranların en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın son günü fırında pratik mantı tarifi yapıyor. Kanal D izleyicileri ise internette fırında pratik mantı tarifi araştırmaya başladı. Peki, fırında pratik mantı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız fırında pratik mantı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tadına doyamayacağınız fırında pratik mantı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şahane bir tarif. Peki, fırında pratik mantı nasıl yapılır? Yemeğe doyamayacağınız fırında pratik mantı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

FIRINDA PRATİK MANTI TARİFİ

Fırında pratik mantı malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı su
  • Un
  • Tuz
  • 1 yumurta
  • Fırına vermeden önce üstüne 50 gram margarin

İç malzeme;

  • 300 gram kıyma
  • Tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber

Üstüne;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Kırmızı toz biberli eritilmiş yağ

FIRINDA PRATİK MANTI YAPILIŞI

  • Hamur malzemeleri karıştırılarak orta sertlikte bir hamur yoğurulur.
  • 2 bezeye ayrılır.
  • Hamur 30 dakika dinlendirilir.
  • Açılan hamurlar küçük küçük kesilir ve iç harç koyulur ve kapatılır.
  • Çok ince yada çok kalın açılmamalı.
  • Fırın tepsisine dizilen mantıların üstüne margarin parçalar halinde koyulur.
  • 200 ° fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
  • Pişen mantıların üstünü geçecek şekilde sıcak su ve biraz tuz koyulur.
  • Tekrar 30 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkan mantı ılınınca yoğurt ve yağlı sos dökülür.