'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (29 Eylül 2021)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak soğan çorbası tarifi, çıtır tavuk bagetleri tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve magnolia tarifi.
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı soğan çorbası tarifi, çıtır tavuk bagetleri tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve magnolia tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
SOĞAN ÇORBASI TARİFİ
Soğan çorbası malzemeler
- 4 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 2 kahve fincanı silme un
Soğan çorbası terbiyesi için
- 2 yumurta sarısı
- Yarım litre süt
SOĞAN ÇORBASI YAPILIŞI
Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Daha sonra ince yarım halkalar halinde doğrayın. Tereyağıyla birlikte derin bir tencerede kavurun. Un katıp 2 - 3 dakika karıştırın. Et suyunu ekleyip 30 dakika yavaş yavaş kaynatın. Süzgeçten süzerek başka bir kaba ekleyin. Tuz atıp tekrar ocağa alın. Sütle çırpılmış yumurta sarılarını eklerken bol bol karıştırın ve 2 taşım kaynatıp ocağı kapatın. Servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar koyup fırında kızartın öyle servis edin.
ÇITIR TAVUK BAGETLERİ TARİFİ
Çıtır tavuk bagetleri malzemeler
- 6 adet tavuk baget
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı su
- Yarım su bardağı mısır unu
- Yarım şu bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
ÇITIR TAVUK BAGETLERİ YAPILIŞI
Tavuk bagetleri tencereye alıyoruz. Üzerine birebir ölçülerde su ve süt koyup biraz tuz serpip haşlamaya bırakıyoruz. Deri kemikten ayrıldığında tencereden tavuk bagetleri alıyoruz. Bir tabağın içine kırdığınız yumurtaları bir çimdik tuzla ve 3 yemek kaşığı krema ile çırpıyoruz. Başka bir tabağa beyaz un koyuyoruz. Diğer tabağa ise mısır unu, galeta unu ve baharatları koyup güzelce karıştırıyoruz. Haşlanan tavuk bagetleri önce buğday ununa buluyoruz. Ardından çırpılmış yumurtaya buluyoruz. En son galeta unlu karışıma buluyoruz ve tabağa koyuyoruz. Derin bir kızartma tenceresine bolca yağ koyuyoruz. Kızgın yağın içine tavuk bagetlerimizi koyup harlı ateşte nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Kağıt havlu üstünde fazla yağını alıp servis edin.
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın. Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin. Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.
MAGNOLİA TATLISI TARİFİ
Magnolia tatlısı malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı krema
İçi için:
- 1 paket bisküvi
- Dilediğiniz bir meyve (çilek, muz, kivi, şeftali, kayısı…)
MAGNOLİA TATLISI YAPILIŞI
Süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencerede karıştırın. Ocağın üzerine alıp altını çok fazla açmadan karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin. Kıvam aldığında ocaktan alıp karıştırmaya devam ederek ılınmasını sağlayın. Ilınan muhallebinin içine krema ve vanilya ekleyip mikserle güzelce çırpın ve soğuması için kenara alın. Bu esnada bisküvilerinizi çok toz gibi olmayacak şekilde robottan geçirin. Kullanacağınız meyveyi uygun biçimde ayıklayıp ufak parçalar halinde doğrayın. Manolyayı servis edeceğiniz kuplara muhallebi, meyve ve bisküvi üçlüsünü dilediğiniz sırayla aktarın. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan üstünü dilediğiniz gibi süsleyip sonra servis edin.