Yemek Geleli kebabı nasıl yapılır? Geleli kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Geleli kebabı nasıl yapılır? Geleli kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Geleli kebabı nasıl yapılır? Geleli kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Malatya'nın yöresel lezzetlerinden birisi olan geleli kebabı tarifi, etin ve patlıcanın tadına bol bol doyacağınız enfes bir lezzet. Peki, geleli kebabı nasıl yapılır? Bol sebze ve et ile hazırlayacağınız geleli kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinde favori lezzetiniz olacak geleli kebabı tarifi, patlıcanları közleyerek hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, geleli kebabı nasıl yapılır? İşte, geleli kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

GELELİ KEBABI TARİFİ

Geleli kebabı malzemeler

Et sotesi için;

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

Patlıcanları için;

  • 6 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

GELELİ KEBABI YAPILIŞI

  • Öncelikle patlıcanları közleyin.
  • Bunun için patlıcanların üzerine bıçakla delikler açın.
  • Evinizde varsa közmatikte yoksa fırında ya da ocakta közleyin.
  • Patlıcanlar iyice yumuşadıktan sonra uygun bir tabağa alın ve üzerini streç ile kapatarak bekletin.
  • Bu şekilde yaptığınızda patlıcanların kabukları çok daha kolay soyulacaktır.
  • Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyun ve sap kısımlarını kesin.
  • Et sote için uygun bir tavaya sıvı yağı alın.
  • Yağ kızdıktan sonra üzerine kuşbaşı etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar tavanın kapağı kapalı olacak şekilde kavurun.
  • Suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
  • Ardından doğranmış biberleri ekleyerek biberlerin diriliği gidene kadar kavurun.
  • Daha sonra domates salçası ve küp küp doğanmış domatesleri de ekleyerek karıştırın.
  • Son olarak tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın ve tavanın kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  • Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayarak fırın kabına alın.
  • Üzerine tuz ve sıvı yağ gezdirip karıştırarak kabın tabanına yayın.
  • Ardından et soteyi patlıcanların üzerine aktarın.
  • Önceden ısıtılan 200°C fırında 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Sürenin sonunda geleli kebabı servise hazır.