Yemek Gelinim Mutfakta buffalo kanatları nasıl yapılır? Buffalo kanatları tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta buffalo kanatları nasıl yapılır? Buffalo kanatları tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta buffalo kanatları nasıl yapılır? Buffalo kanatları tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin severek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler buffalo kanatları tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette buffalo kanatları tarifi araştırıyor. Peki, buffalo kanatları nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği buffalo kanatları tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Amerikan mutfağının sevilen lezzetlerinde buffalo kanatları tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz şahane bir lezzet. İşte, buffalo kanatları tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

BUFFALO KANATLARI TARİFİ

Buffalo kanatları malzemeler

  • 1 kg tavuk kanadı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu ya da ezilmiş 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı barbekü sos

BUFFALO KANATLARI YAPILIŞI

  • Fırın önceden 180 dereceye ısıtılır ve bir fırın tepsisinin üzerine bir tel ızgara yerleştirilir.
  • Büyük bir kapta tavuk kanatlarını yağla ve sarımsak tozu, tuz ve karabiberle baharatlayın.
  • Hazırlanan fırın tepsisi üzerindeki tele aktarın.
  • Tavuk altın rengine ve derisi çıtır olana kadar 40 dakika pişirin.
  • Küçük bir tencerede acı sos barbekü sos ve balı çırpın.
  • Kaynatın, ardından tereyağı ile karıştırın.
  • Tereyağı eriyene ve hafifçe azalana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
  • Pişmiş kanatları bir kaseye aktarın ve tamamen kaplanana kadar sos ile bulayın .
  • Kanatları tepsi üzerindeki tele geri koyun pişmesi için 5-7 dakika yeterli olacaktır.
  • Sos karamelleşene kadar pişirilir. Dilediğiniz sos ve sebzelerle servis edebilirsiniz.