Yemek Gelinim Mutfakta çıtır patates mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler! Çıtır patates mantısı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta çıtır patates mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler! Çıtır patates mantısı nasıl yapılır?

Paylaş
Gelinim Mutfakta çıtır patates mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler! Çıtır patates mantısı nasıl yapılır?

kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler çıtır patates mantısı tarifi yapıyor. Ekran başındaki izleyiciler ise internette çıtır patates mantısı tarifi araştırıyor. Peki, çıtır patates mantısı nasıl yapılır? Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak çıtır patates mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Farklı lezzetler arayanlar için oldukça iyi bir alternatif olan patates mantısı tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz mükemmel bir tarif. Peki, patates mantısı nasıl yapılır? İşte, patates mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇITIR PATATES MANTISI TARİFİ

Çıtır patates mantısı malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patatesleri haşlarken)
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yoğurtlu sosu için;
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 fiske tuz

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı kadar sıcak su

ÇITIR PATATES MANTISI YAPILIŞI

  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
  • Ardından iki üç parçaya keserek tencereye alın.
  • Tuz ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra haşlanmaya bırakın.
  • Haşlandıktan sonra patatesleri ezin.
  • Ezmek için çatal veya patates ezici kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin.
  • İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyerek iyice karıştırın.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın.
  • Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmakla bastırarak çanak şeklini verin.
  • Tüm malzemeleri bitinceye kadar bu işleme devam edin.
  • Hazırlanan patatesleri servis tabağına dizin.
  • Yoğurtlu sosu için başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları, tuzu ekleyin ve karıştırın.
  • Patates çanaklarının içini yoğurt ile doldurun. Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz.
  • Üzerinin sosu için tavada sıvı yağı ısıtın, ardından salçayı ekleyip karıştırın.
  • 3-4 yemek kaşığı kadar sıcak su ekleyin ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.