Yemek Sultan tatlısı nasıl yapılır? Sultan tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Sultan tatlısı nasıl yapılır? Sultan tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Sultan tatlısı nasıl yapılır? Sultan tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak ve misafirlerinize rahatlıkla yapabileceğinizi sultan tatlısı tarifi, pratik bir şekilde hazırlanan enfes bir şerbetli tatlı. Peki, sultan tatlısı nasıl yapılır? Galeta unu ve bol cevizle yapabileceğiniz sultan tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği sultan tatlısı tarifi, evde bulunun bazı malzemelerle hazırlanan enfes bir lezzet. Peki, sultan tatlısı nasıl yapılır? İşte, sultan tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SULTAN TATLISI TARİFİ

Sultan tatlısı malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 3-4 damla limon suyu

SULTAN TATLISI YAPILIŞI

  • Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
  • Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Şerbeti için şekeri ve suyu ocağa alıp kaynatın.
  • Kaynamaya başladığında limon suyu damlatıp yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • En son şerbetin içerisine pekmezi de ilave edip karıştırın.
  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamda ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan parçalar alıp uzunlamasına olacak şekilde rulo yapın. (bu aşamada hamuru elinizle sıkıştırarak yaparsanız kırılma daha az olacaktır. )
  • Rulo haline getirilen hamurları üç parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra tatlıların ilk sıcağının çıkmasını bekleyip soğuyan şerbeti üzerlerine gezdirin.
  • Tatlı şerbetini çekince servis edebilirsiniz.