Yemek Gelinim Mutfakta Kayseri usulü nevzine tatlısı nasıl yapılır? Nevzine tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta Kayseri usulü nevzine tatlısı nasıl yapılır? Nevzine tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta Kayseri usulü nevzine tatlısı nasıl yapılır? Nevzine tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın son gününde Kayseri usulü nevzine tarifi yapıyor. En lezzetli nevzine tarifi yapan gelin hem çeyrek altının sahibi olacak hem de 7 altın bileziği kazanmaya bir adım daha yaklaşacak. Peki, Kayseri usulü nevzine tatlısı nasıl yapılır? Tabak tabak yedirten Kayseri usulü nevzine tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem sağlıklı malzemelerden yapılan hem de tadına doyum olmayan nevzine tatlısı tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, Kayseri usulü nevzine tatlısı nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin seveceği nevzine tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

NEVZİNE TATLISI TARİFİ

Nevzine malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • Bir kaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

NEVZİNE TATLISI YAPILIŞI

  • Su, şeker ve limon suyunu bir tencerede ocağa alıp ve kaynatın.
  • Ocağı kapattıktan sonra pekmezi ekleyip soğumaya bırakın.
  • Hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
  • Yaklaşık 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu yağlanmış fırın kabına elinizle bastırarak yayın ve üzerini çatal yardımı ile çizerek dikey şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlıyı keserek soğumuş olan şerbeti üzerinde eşit bir şekilde gezdirin.
  • Şerbetini çeken tatlının servis tabağına alarak isteğe bağlı tahin ile süsleyip servis edin.