Yemek Gelinim Mutfakta tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Tavuklu hünkar beğendi tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Tavuklu hünkar beğendi tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Tavuklu hünkar beğendi tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün tavuklu hünkar beğendi tarifi hazırlıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise tavuklu hünkar beğendi tarifi araştırıyor. Peki, tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği tavuklu hünkar beğendi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster akşam yemeğine isterseniz de özel misafirlerinize hazırlayabileceğini tavuklu hünkar beğendi tarifi tadına doyum olmayan bir lezzet. Peki, tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tavuklu hünkar beğendi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

Tavuklu hünkar beğendi malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 250 g kuşbaşı tavuk eti
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı su
  • 1 defne yaprağı
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ YAPILIŞI

  • Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin.
  • Hafif soğuyunca kabuklarını soyup el blenderinden pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin.
  • Unu bir sos tenceresine alarak tereyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Sütü azar azar ekleyip karıştırın.
  • Patlıcanı ilave edin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı tavuk, sarımsak, küp doğranmış havuç, el blenderinden geçirdiğiniz domates ve defne yaprağını zeytinyağında kavurun.
  • 1 çay kaşığı un ve 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  • Patlıcanı servis tabağına yayın.
  • Üzerine etleri yerleştirip servis yapın.