Yemek MasterChef kaz ciğeri nasıl yapılır? Kaz ciğer pişirmenin püf noktası ve kaz ciğer tarifi

MasterChef kaz ciğeri nasıl yapılır? Kaz ciğer pişirmenin püf noktası ve kaz ciğer tarifi

Paylaş
MasterChef kaz ciğeri nasıl yapılır? Kaz ciğer pişirmenin püf noktası ve kaz ciğer tarifi

Tv8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar ciğerler yapacak. Ciğerler denince akla ilk gelenlerden birisi de kaz ciğer tarifi. Peki, kaz ciğer nasıl yapılır? Hem besleyici hem de lezzetli kaz ciğer tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe birçok kişinin severek yiyeceği kaz ciğer tarifi, kolayca yapılan enfes bir lezzet. Peki, kaz ciğer nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız kaz ciğer tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KAZ CİĞER TARİFİ

Kaz ciğer malzemeler

  • 500 gram kaz ciğeri
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşilbiber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

KAZ CİĞER YAPILIŞI

  • kaz ciğeri tamamen kırıntılardan ayıklandıktan sonra küp küp ya da jülyen şekilde doğranır. Tavaya tereyağı alınır ve ısıtılır.
  • Kaz ciğeri de üzerine ilave edilir ve hafifçe kavrulmaya başlanır.
  • Soğanın kabuğu soyulur ve yıkandıktan sonra küçük küpler şeklinde doğranır.
  • Biberler yıkanır, tohumlardan ayıklanır.
  • Kare olacak şekilde doğranır. Soğan ve biberler ciğerin üzerine eklenir.
  • Maydanoz yıkanır ve ayıklanır, sonradan ilave edilmek üzere bekletilir.
  • Kavrulan ve soğan ile özdeşleşen ciğerin üzerine tuz, karabiber ve kırmızıbiber eklenir.
  • Üzeri kapatılarak kavrulmaya devam edilir.
  • Kavrulma işlemi tamamı ile bitince 1 yemek kaşığı zeytinyağı da tencereye eklenir ve üzerine maydanoz serpilir.
  • Birkaç kez karıştırıldıktan sonra servis tabaklarına alınır ve yemek sıcak iken servis edilir.