Yemek MasterChef kuzu ciğeri nasıl yapılır? Kuzu ciğeri pişirmenin püf noktası ve kuzu ciğeri tarifi

MasterChef kuzu ciğeri nasıl yapılır? Kuzu ciğeri pişirmenin püf noktası ve kuzu ciğeri tarifi

Paylaş
MasterChef kuzu ciğeri nasıl yapılır? Kuzu ciğeri pişirmenin püf noktası ve kuzu ciğeri tarifi

Tv8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar ciğerler yapacak. Ciğerler denince akla ilk gelenlerden birisi de kuzu ciğer tarifi. Peki, kuzu ciğer nasıl yapılır? Hem besleyici hem de lezzetli kuzu ciğer tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe birçok kişinin severek yiyeceği kuzu ciğer tarifi, kolayca yapılan enfes bir lezzet. Peki, kuzu ciğer nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız kuzu ciğer tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KUZU CİĞER TARİFİ

Kuzu ciğer malzemeler

  • 1 kg kuzu ciğer
  • 3 baş kuru soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 tane yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

KUZU CİĞER YAPILIŞI

  • Ciğerleri küçük küçük doğrayın.
  • Tavaya alarak üzerine 1 su bardağına yakın su ekleyin.
  • Ciğerleri, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Daha sonra yağını, halka şeklinde doğranmış soğanları ve iri doğradığınız biberleri katın.
  • Pişene kadar kavurun.
  • Ardından baharatlar ve ince doğranmış maydanozları ekleyin.
  • Servis tabağına alın.
  • Sıcak olarak servis yapın.