Yemek MasterChef dana ciğeri nasıl yapılır? Dana ciğeri pişirmenin püf noktası ve dana ciğeri tarifi

MasterChef dana ciğeri nasıl yapılır? Dana ciğeri pişirmenin püf noktası ve dana ciğeri tarifi

Paylaş
MasterChef dana ciğeri nasıl yapılır? Dana ciğeri pişirmenin püf noktası ve dana ciğeri tarifi

Tv8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar ciğerler yapacak. Ciğerler denince akla ilk gelenlerden birisi de dana ciğer tarifi. Peki, dana ciğer nasıl yapılır? Hem besleyici hem de lezzetli dana ciğer tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe birçok kişinin severek yiyeceği dana ciğer tarifi, kolayca yapılan enfes bir lezzet. Peki, dana ciğer nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dana ciğer tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

DANA CİĞER TARİFİ

Dana ciğer malzemeler

  • 500 gram dana ciğeri
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay bardağı su

DANA CİĞER YAPILIŞI

  • Zeytinyağı ve tereyağını derin ve geniş bir tavaya alın.
  • Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayıp pembeleşene kadar yağda soteleyin.
  • Ciğeri kuşbaşı doğrayıp soğanlara ilave edin.
  • Hızlıca karıştırıp kapağını kapatın ve 10 dakika pişirin.