Yemek Glorik çorbası nasıl yapılır? Glorik çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Glorik çorbası nasıl yapılır? Glorik çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Glorik çorbası nasıl yapılır? Glorik çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Bitlis mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan glorik çorbası tarifi, Doğu Anadolu'da sıklıkla tercih edilen bir tarif. Peki, glorik çorbası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız glorik çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Salçalı yuvarlama çorbası olarak da bilinen glorik çorbası tarifi, kış aylarının vazgeçilmezi bir lezzet. Peki, glorik çorbası nasıl yapıılr? Tadına doyamayacağınız glorik çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

GLORİK ÇORBASI TARİFİ

Glorik çorbası malzemeler

  • Yarım kg yağsız dana kıyma
  • 2 domates
  • 250 gram köftelik bulgur
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • Bir tutam tuz

GLORİK ÇORBASI YAPILIŞI

  • Kıymayı akşamdan tuzlayın ve yoğurup derin bir kaba alın.
  • Kıymaya bulguru ekleyip yoğurun.
  • Ardından nohut büyüklüğünde parçalar alarak minik köfteler hazırlayın.
  • Domatesi kabuklarını soyarak rendeleyin ya da kışlık domates soslarından kullanın.
  • Daha sonra salça ekleyip karıştırın ve sıcak suyla baharatları ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Son olarak ıslanmış nohutları da ekledikten sonra 20 dakika kadar kaynatın.
  • Bu sürenin ardından köfteleri de ilave ederek on dakika daha kaynatın.
  • Glorik çorbasını derin çorba kasesinde sıcak servis edin.