Yemek Glutensiz krep nasıl yapılır? Glutensiz krep tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Glutensiz krep nasıl yapılır? Glutensiz krep tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Glutensiz krep nasıl yapılır? Glutensiz krep tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Gluten içermeyen krep tarifi arıyorsanız, karabuğday unundan yapacağımız bu krep tam size göre. Yapacağımız bu glutensiz krep tarifinde verdiğimiz malzemelerden toplamda bir tatlı tabağı boyutunda 7 ince krep çıkıyor. Gözünüze hiç az görünmesin çünkü krep karabuğday unundan yapıldığında çok daha doyurucu oluyor...

Glutensiz krep tarifi arıyorsanız, karabuğday unundan krep tarifimizi deneyin. Glutesiz yaptığınız bu krep, beyaz undan yapılan kreplere göre çok daha sağlıklı ve doyurucu. Şimdiden afiyet olsun!

GLUTENSİZ KREP MALZEMELERİ

  • 4 tepeleme yemek kaşığı karabuğday unu (greçka)
  • 1 bardaktan biraz fazla su
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet organik yumurta

GLUTENSİZ KREP NASIL YAPILIR?


  • Blender'da önce un ve suyu topakları gidene kadar çırpın, sonra diğer malzemeleri katıp iyice homojenleşene kadar tekrar çırpın.
  • Koyu ayran veya bozadan biraz daha sulu kıvamda bir sıvı olacak. 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra krep tavasını iyice kızdırın, yapışmaması için üzerini zeytinyağı ile çok hafifçe yağlayın, hazırladığınız unlu karışımdan 1 kepçe alıp tavaya ince bir tabaka halinde yayarak pişirin.
  • 1 yüzü pişince, spatula yardımıyla kaldırıp diğer yüzünü çevirerek iki tarafını da pişirin. Bu şekilde tüm karışımı pişirin.
  • Tavayı her seferinde değil de, yapışmaya yüz tuttukça zaman zaman tekrar yağlamanız gerekecektir.
  • Bu tariften ince ve bir tatlı tabağı boyutunda 7 tane krep çıkıyor.
SIRADAKİ HABER