Yemek Güllaçtan soğuk baklava nasıl yapılır? Güllaçtan soğuk baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Güllaçtan soğuk baklava nasıl yapılır? Güllaçtan soğuk baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Güllaçtan soğuk baklava nasıl yapılır? Güllaçtan soğuk baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Son zamanların en popüler tatlı tariflerinden birisi olan soğuk baklavayı güllaçtan soğuk baklava tarifi ile çok daha lezzetli hale geliyor. Peki, güllaçtan soğuk baklava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve pratik bir şekilde hazırlayacağınız güllaçtan soğuk baklava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Sütlü tatlı sevenlerin vazgeçemeyeceği güllaçtan soğuk baklava tarifi, bildiğiniz bütün soğuk baklavaları unutturacak şahane bir tarif. Peki, güllaçtan soğuk baklava nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız güllaçtan soğuk baklava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

GÜLLAÇTAN SOĞUK BAKLAVA TARİFİ

Güllaçtan soğuk baklava malzemeler

  • 12 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • 100 gram bitter yada sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao

GÜLLAÇTAN SOĞUK BAKLAVA YAPILIŞI

  • Öncelikle çikolatayı 30-40 dakika donması için buzluğa koyun.
  • Cevizi kavurun.
  • Sütü derince tencereye alarak ılıktan biraz sıcak olana dek pişirin.
  • Şekerini ekleyerek eritin.
  • Krem şantiyi ve vanilyasını da ekleyerek çırpın.
  • Dikdörtgen borcama yaprağın altısını kırarak yerleştirin ve sütün yarısıyla eşit şekilde yaprakları ıslatın.
  • Cevizi yayın.
  • Kalan yaprakları eşit şekilde yerleştirerek kalan sütü de yayın.
  • 30 dakika buzdolabında streçleyerek bekletin.
  • Güllacı dilediğiniz şekilde bölün.
  • Üzerine kakaoyu elek yardımıyla eleyin.
  • Rondoda iri olarak çekilen çikolataları da yayarak buz dolabında 2,5-3 saat dinlendirerek servis yapın.