Yemek Güveçte tas kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Güveçte tas kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Güveçte tas kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler güveçte tas kebabı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette güveçte tas kebabı tarifi araştırmaya başladı. Peki, güveçte tas kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız güveçte tas kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan güveçte tas kebabı tarifi, hem besleyici hem de doyurucu bir tarif. Peki, güveçte tas kebabı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız güveçte tas kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

GÜVEÇTE TAS KEBABI TARİFİ

Güveçte tas kebabı malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • 2 büyük boy domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Küp küp doğranmış ve kızartılmış patates ve patlıcan

GÜVEÇTE TAS KEBABI YAPILIŞI

  • Öncelikle küçük küçük doğranmış kuşbaşı eti düdüklü tencerede az su ile pişirin, et yumuşak olacak.
  • Domatesi, biberi, soğanı küçük küçük doğrayın.
  • Ayrı bir yerde patatesi ve patlıcanları küp küp doğrayıp kızartın, havlu kağıt serili tabağa alın.
  • Pişen etleri bir tencereye alıp 2 yemek kaşığı tereyağı ile soteleyin.
  • Daha sonra domatesi biberi ve soğanı ekleyip biraz pişirin.
  • Salçayı 1 çay bardağı su ile karıştırıp etlerin üzerine dökün.
  • Karabiberi, tuzu ve kekiğimizi ekleyip 10 dakika pişirin.
  • Güveçlerin altına patlıcan ve patatesleri yerleştirin, üzerine et soteyi koyup fırında 20 dakika 180 derecede pişirin.