Yemek Hanımağa çorbası nasıl yapılır? Hanımağa çorbası tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Hanımağa çorbası nasıl yapılır? Hanımağa çorbası tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Hanımağa çorbası nasıl yapılır? Hanımağa çorbası tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

İçerisinde birçok bakliyat bulundurun hanımağa çorbası tarifi, akşam sofralarınızı lezzetlendirecek şahane bir tarif. Peki, hanımağa çorbası nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanına yakışan ve tadına doyum olmayan hanımağa çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği hanımağa çorbası tarifi, evde yapılması kolay en lezzetli çorbalardan birisi. Peki, hanımağa çorbası nasıl yapılır? Yaparken ayrı yerken ayrı lezzet alacağınız hanımağa çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

HANIMAĞA ÇORBASI TARİFİ

Hanımağa çorbası malzemeler

  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
  • 4 su bardağı et suyu
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Tuz

HANIMAĞA ÇORBASI YAPILIŞI

  • Et suyunu tencereye alıp kaynatın.
  • Kaynayınca erişte, tuz, şehriye, haşlanmış nohut ve haşlanmış mercimeği ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • Tereyağını eritin.
  • Salçayı ekleyip kavurun.
  • Nane ve pul biberi ilave edin.
  • Karışımı çorbaya ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatın.
  • Sıcak servis yapın.