Yemek Haşhaşlı bulgur pilavı nasıl yapılır? Haşhaşlı bulgur pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Haşhaşlı bulgur pilavı nasıl yapılır? Haşhaşlı bulgur pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Haşhaşlı bulgur pilavı nasıl yapılır? Haşhaşlı bulgur pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Birçok yemeğin yanına yakışan haşhaşlı bulgur pilavı tarifi, tadına doyum olmayan şahane bir lezzet. Peki, haşhaşlı bulgur pilavı nasıl yapılır? Et, tavuk ve balık gibi yemeklerin yanına yapabileceğiniz haşhaşlı bulgur pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Az malzeme ile çok şahane pilav yapmak isteyenler için haşhaşlı bulgur pilavı tarifi nefis bir lezzet. Peki, haşhaşlı bulgur pilavı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız haşhaşlı bulgur pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

HAŞHAŞLI BULGUR PİLAVI TARİFİ

Haşhaşlı bulgur pilavı malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 su bardağı yarma bulgur
  • 1/2 su bardağı haşhaş
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

HAŞHAŞLI BULGUR PİLAVI YAPILIŞI

  • Suyu geniş bir tencereye alın. Tuz ilave edip kaynatın.
  • Kaynayan suya yarma bulguru ilave edip suyu azalıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  • Bulgur yumuşamaya başlayınca haşhaşı ilave edip karıştırın.
  • 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin.
  • Pilavın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.