Yemek Glutensiz lezzet: Ispanaklı glutensiz açma börek tarifi

Glutensiz lezzet: Ispanaklı glutensiz açma börek tarifi

Glutensiz lezzet: Ispanaklı glutensiz açma börek tarifi

Son dönemlerde Çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olanlar için glutensiz tarifler çok moda. Daha önce de glutensiz tarifler paylaşan Yemek Yazarı Sedef İybar, bu kez ıspanaklı glutensiz açma börek yaptı. Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden ıspanaklı açma böreği glutensiz unla yeniden yorumlayan İybar, tarif aşamalarını adım adım anlattı. İşte ıspanaklı glutensiz açma börek tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Yemek yazarı Sedef İybar, Çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olanlar için verdiği tariflere bir yenisini daha ekledi. İybar, bu kez glutensiz unla ıspanaklı açma börek hazırladı.

MALZEMELER

  • 300 gr glutensiz un
  • 4 çorba kaşığı su
  • 2 çorba kaşığı yoğurt suyu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER

  • 500 gr ıspanak
  • 3 adet taze soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

ISPANAKLI GLUTENSİZ AÇMA BÖREK TARİFİ

  • Hamuru yoğurduktan sonra 30 dakika dinlendirip 4 eşit parçaya bölün.
  • Açtığınız her bir hamura kavrulmuş ıspanağı yerleştirin.
  • Son aşamada üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

SIRADAKİ HABER