Yemek Kalakay (tatar çöreği) nasıl yapılır? Kalakay tarifi, yapılışı, malzemeler

Kalakay (tatar çöreği) nasıl yapılır? Kalakay tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Kalakay (tatar çöreği) nasıl yapılır? Kalakay tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef Türkiye yarışmasında, yarışmacılara sorulan bir sorunun cevaplarından birisi olan kalakay tarifi, izleyen seyircileri meraka düşürdü ve internette arama yapmalarına sebep oldu. Peki, kalakay nedir? Kalakay nasıl yapılır? Tatar çöreği olarak bilinen kalakay tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yöresel lezzet düşkünlerinin severek yiyeceği hamur işinden birisi de kalakay tarifi. Peki, kalakay nasıl yapılır? Farklı lezzetler denemek isteyenler için kalakay tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KALAKAY TARİFİ

Kalakay malzemeler

  • 2. 5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 yumurta (1 tanenin sarısı üstüne sürülecek)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

KALAKAY YAPILIŞI

  • Un hariç diğer malzemeleri kaba alıp karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur elde edin.
  • Hamuru 15 – 20 dakika dinlendirin ve tepsi boyunda el ile açın.
  • Üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüp kaşık yardımı ile üzerine çizikler atın.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.