Yemek MasterChef 6 Ekim kestaneli basmati pilav nasıl yapılır? Kestaneli basmati pilav tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef 6 Ekim kestaneli basmati pilav nasıl yapılır? Kestaneli basmati pilav tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef 6 Ekim kestaneli basmati pilav nasıl yapılır? Kestaneli basmati pilav tarifi, yapılışı, malzemeler

Tv8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bugün yarışmacılar İstanbul Yeni Havalimanı'nda yemekler yapıp misafirlere ikram ediyor. Yemekleri puanlayacak olan misafirler, jürilerle sohbet ederken bir yandan da tadım yapıyor. Misafirlerin tadım yaptığı yemeklerden biri ise kestaneli basmati pilavı. Peki, kestaneli basmati pilavı nasıl yapılır? Kestaneli basmati pilavı tarifi nedir? Kestaneli basmati pilavı yapılışı nedir? Birçok yemeğin yanına yakışan kestaneli basmati pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Özellikle et yemekleriyle servis edebileceğiniz ve şahane bir uyum yakalayacağınız kestaneli basmati pilavı, tahmin edilenden çok daha kolay yapılıyor. İşte, kestaneli basmati pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KESTANELİ BASMATİ PİLAVI TARİFİ

Kestaneli basmati pilavı malzemeler

  • 2,5 su bardağı basmati pirinç
  • 200 g kestane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

KESTANELİ BASMATİ PİLAVI YAPILIŞI

  • Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Kestaneleri çizip bir tavada veya ızgarada közleyip kabuklarını soyarak hazırlayın.
  • Tereyağını bir tencerede eritin, soğanları ve dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından pirinci, toz şekeri, kuş üzümünü ve yenibaharı ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
  • Kestane ve suyunu ekleyip tuz ile tatlandırın.
  • Orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 20 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Bir süre demlendikten sonra sıcak olarak servis edin.