Yemek MasterChef 5 Ekim ısırgan otu yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler! Isırgan otu yemeği nasıl yapılır?

MasterChef 5 Ekim ısırgan otu yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler! Isırgan otu yemeği nasıl yapılır?

Paylaş
MasterChef 5 Ekim ısırgan otu yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler! Isırgan otu yemeği nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'nin 92'inci yeni bölümünde takımlar en güzel ısırgan otu yemeği yapabilmek için birbiriyle kıyasıya mücadele etti. MasterChef izleyicilerinin en merak ettiği konu "Isırgan otu yemeği nasıl yapılır?" oldu. Isırgan otu yemeği nasıl yapılır? Isırgan otu yemeği nedir? Isırgan otu yemeği malzemeleri nelerdir? Isırgan otu yemeği yapımının püf noktası nedir? İşte 5 Ekim MasterChef 2022’nin 92'inci bölümünde yapılan ısırgan otu yemeği tarifi, püf noktası, malzemeleri ve yapılışı.

MasterChef Türkiye yarışmasının 92. bölümünde Karadeniz mutfağı yemekleri yapılıyor. Takımlar, Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi olan ısırgan otu yemeğini en lezzetli şekilde yapabilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Peki ısırgan otu yemeği nasıl yapılır? Isırgan otu yemeği yapmanın püf noktaları neler? İşte ısırgan otu yemeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ISIRGAN OTU YEMEĞİ TARİFİ

Isırgan otu yemeği malzemeler

  • 500 gr ısırgan otu
  • Mısır unu (istenilen kıvama göre eklenecektir)
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak

ISIRGAN OTU YEMEĞİ YAPILIŞI

  • Isırgan otu ellere eldiven giyilerek dikkatli bir şekilde ayıklanır. Sert olmayan yapraklarda kullanılabilir.
  • İnce kıyılan ısırgan otu kaynar suda haşlanır.
  • Haşlanınca ısırgan otları kenara alınır ve haşlama suyunda 1 bardak ayrılır, kalan su acı tat vereceği için kullanılmaz.
  • Isırgan otları tencereye alınır, üzerine bir bardak haşlama suyundan 1 bardak sıcak suda eklenir.
  • Mısır unu kıvam alana kadar koyulur bir yandan karıştırılır.
  • İstediğiniz kıvama geldiğinde altı kapatılır.
  • Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, içine ezilmiş sarımsak eklenir. Çorbanın üzerine dökülür.