Yemek MasterChef 5 Ekim fasulye diblesi tarifi, yapılışı, malzemeler! Fasulye diblesi nasıl yapılır?

MasterChef 5 Ekim fasulye diblesi tarifi, yapılışı, malzemeler! Fasulye diblesi nasıl yapılır?

Paylaş
MasterChef 5 Ekim fasulye diblesi tarifi, yapılışı, malzemeler! Fasulye diblesi nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'nin 92'inci yeni bölümünde takımlar en güzel fasulye diblesi tarifi yapabilmek için birbiriyle kıyasıya mücadele etti. MasterChef izleyicilerinin en merak ettiği konu "Fasulye diblesi nasıl yapılır?" oldu. Fasulye diblesi nedir? Fasulye diblesi nasıl yapılır? Fasulye diblesi nedir? Fasulye diblesi malzemeleri nelerdir? Fasulye diblesi yapımının püf noktası nedir? İşte 5 Ekim MasterChef 2022’nin 92'inci bölümünde yapılan fasulye diblesi tarifi, püf noktası, malzemeleri ve yapılışı.

MasterChef Türkiye yarışmasının 92. bölümünde Karadeniz mutfağı yemekleri yapılıyor. Takımlar, Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi olan fasulye diblesini en lezzetli şekilde yapabilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Peki fasulye diblesi nasıl yapılır? Fasulye diblesi yapmanın püf noktaları neler? İşte, fasulye diblesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

FASULYE DİBLESİ TARİFİ

Fasulye diblesi malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 2/3 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Fındık yağı

FASULYE DİBLESİ YAPILIŞI

  • Soğanı yemeklik küp küp doğrayın.
  • Fasulyeyi ayıkladıktan sonra eşit şekilde verev kesin.
  • Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp kesin.
  • Tencereye alınan yağın üzerine soğan eklenir ve kavurulur.
  • Fasulye ve domatesler ilave edilir ve karıştırılır.
  • Pirinç, su ve baharatları ilave edin ve pişmeye bırakın.
  • Yemeği servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.