Yemek Katlı kaşarlı dürüm nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta katlı kaşarlı dürüm tarifi, yapılışı, malzemeler

Katlı kaşarlı dürüm nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta katlı kaşarlı dürüm tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Katlı kaşarlı dürüm nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta katlı kaşarlı dürüm tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler katlı kaşarlı dürüm tarifi yaptı. Ekran başında izleyen seyirciler ise katlı kaşarlı dürüm tarifi araştırmak için internette aratmalar yaptı. Peki, katlı kaşarlı dürüm nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve tadına doyamayacağınız katlı kaşarlı dürüm tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinde ya da öğle yemeklerinde severek yiyeceğiniz katlı kaşarlı dürüm tarifi, hızlıca hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif. Peki, katlı kaşarlı dürüm nasıl yapılır? Yedikçe yedirten katlı kaşarlı dürüm tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KATLI KAŞARLI DÜRÜM TARİFİ

Katlı kaşarlı dürüm malzemeler

  • 350 gram tavuk kalça şiş
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet köy biberi
  • 300 gram mantar
  • 1 demet maydanoz
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tortillası için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu

KATLI KAŞARLI DÜRÜM YAPILIŞI

  • Öncelikle tortilla ekmeğini hazırlayarak başlayın.
  • Bunun için; derin bir kasenin içerisine aldığınız unu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırıp ortasını havuz gibi açın.
  • Ilıttığınız suyu oluşturduğunuz bu havuzun içerisine boşaltıp, kenarlardan unları alarak yavaş yavaş kulak memesi kıvamına getirin.
  • Hamurunuz cıvık olursa biraz daha un, sert olduysa biraz daha su ekleyin.
  • Kulak memesi kıvamına gelen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini nemli bir bezle kapattıktan sonra yarım saat dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken diğer yandan dürüm malzemelerini hazırlamaya başlayın.
  • Soğanları piyazlık doğrayarak tavaya alın.
  • Biraz soteledikten sonra biberleri ince ince dilimleyip tavaya ekleyin.
  • Ardından tavukları ve mantarları da ilave edip pişirmeye bırakın.
  • Suyunu çekince baharatları ve tuzu ekleyin ve altı kısık bir şekilde soteleyin.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozları ve rendelenmiş kaşarları da ilave ederek altını kapatın.
  • Dinlenen hamur bezeleri unlanmış zemine aldıktan sonra bir merdane yardımıyla yuvarlak bir biçimde açın.
  • Lavaş boyutunda açtığınız hamurlarınızı ısınmış yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
  • Tortilla ekmeğine hazırladığınız dürüm malzemelerini paylaştırarak, sarın ve sıcak servis edin.