Yemek Kaymacina tatlısı nasıl yapılır? Kaymacina tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Kaymacina tatlısı nasıl yapılır? Kaymacina tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Kaymacina tatlısı nasıl yapılır? Kaymacina tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Üsküp yöresinin en sevilen lezzetlerinden birisi olan kaymaçina tatlısı tarifi, son dönemlerin en çok tercih edilen enfes lezzetlerinden birisi. Peki, kaymaçina nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz ve lezzetine doyamayacağınız kaymaçina tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Balkan mutfağının en bilinen tatlıları arasında yer alan kaymaçina tatlısı tarifi, evde bulunan basit malzemeler ile hazırlayabileceğiniz sütlü tatlılardan. Peki, kaymaçina nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği kaymaçina tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KAYMAÇİNA TATLISI TARİFİ

Kaymaçina tatlısı malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

KAYMACİNA TATLISI YAPILIŞI

  • Yumurtaları iyice çırptıktan sonra tozşeker ekleyin ve eriyene kadar birkaç dakika çırpın.
  • Süt ve vanilya özütü ekleyip tekrar çırpın.
  • Karışımı 20x25 cm'lik bir fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 160 derecede fırında 1 saat pişirin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat beklettikten sonra servis yapın.

NOT: İsteğe bağlı tek kişilik porsiyonlarda da yapılabilir. Pişirirken sufle kabı tercih edebilirsiniz.