Yemek Kıymalı bamya tarifi: Kıymalı bamya nasıl yapılır?

Kıymalı bamya tarifi: Kıymalı bamya nasıl yapılır?

Paylaş
Kıymalı bamya tarifi: Kıymalı bamya nasıl yapılır?

Akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız kıymalı bamya tarifi tam size göre bir yemek olacaktır. Bamya ister mevsiminde tüketilen isteğe bağlı olarak buzlukta da saklanıp yılın her zamanı tüketilebilen enfes bir sebzedir. Eğer kıymalı bamya tarifi arıyor yada kıymalı bamya nasıl yapılır merak ediyorsanız "kıymalı bamya tarifi, kıymalı bamya nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Oldukça sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği tarifi arıyorsanız kıymalı bamya tarifi tam size uygun bir yemek olacaktır. Eğer kıymalı bamya tarifi arıyor yada kıymalı bamya nasıl yapılır merak ediyorsanız "kıymalı bamya tarifi, kıymalı bamya nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Kıymalı bamya tarifi

Kıymalı bamya malzemeleri

- 250-300 gr kadar yemeklik kıyma

- 500 gr kadar taze bamya (dondurulmuş bamya da olur)

- 2 domates rendesi

- 1 büyük boy kuru soğan

- Tuz

- Kekik

- Kırmızı toz biber

- 1 limon

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymalı bamya yapılışı

Zeytin yağını tencereye koyup soğanı çok ufak doğrayın. Üzerine kıymayı koyun ve kavurun. Kıymanın rengi dönünce içine tuz hariç bütün baharatları ekleyin. Bir iki kere de böyle karıştırıp ve domates sosunu koyun. Bir iki kere de böyle karıştırıp bir çay bardağı sıcak su koyun. İki dakika kapağı kapalı kısık ateşte bırakın ve bamyaları koyun. Aynı zamanda üzerine bir limon sıkıp, tuzunu bir su bardağı sıcak suyunu döküp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Bamyalar pişince altını kapatın.

Haberin Devamı