Yemek Kıymalı yumurta nasıl yapılır? Kıymalı yumurta tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kıymalı yumurta nasıl yapılır? Kıymalı yumurta tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Kıymalı yumurta nasıl yapılır? Kıymalı yumurta tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Günün her saati afiyetle yenen kıymalı yumurta tarifi, sabah kahvaltısında ayrı akşam yemeğinde ayrı lezzetli oluyor. Peki, kıymalı yumurta nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız kıymalı yumurta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Bol protein kaynağı bir öğün yemek isteyenler için kıymalı yumurta tarifi iyi bir alternatif olacak. Peki, kıymalı yumurta nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kıymalı yumurta tarifi, hazırlanışı, yapılışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

KIYMALI YUMURTA TARİFİ

Kıymalı yumurta malzemeler

  • 150 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 4 yumurta
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

KIYMALI YUMURTA YAPILIŞI

  • Tavayı ısıtıp kıymayı tavaya alın ve yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
  • Soğanları yemeklik doğrayın. Kıymaların rengi değişince tavaya ilave edin. Altını kısıp kavurmaya devam edin.
  • Kıymanız yağsızsa tavaya biraz zeytinyağı ilave edin. Birkaç kaşık da su ekleyerek kıymaların tavaya yapışmasını önleyin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Yumurtaları çırpın ve tavaya ilave edin.
  • Çok fazla karıştırmadan yumurtalarla kıymaları birbirine yedirin ve tavaya yayın.
  • Son olarak üzerine pul biberi serpip altını kapatın.
  • Yumurtalar tavanın sıcağıyla pişmeye devam edecektir.