Yemek Mini lezzet şöleni: Kuru domatesli mini poğaça tarifi

Mini lezzet şöleni: Kuru domatesli mini poğaça tarifi

Paylaş
Mini lezzet şöleni: Kuru domatesli mini poğaça tarifi

Kuru domatesleri mini poğaçaların içinde denemek ister misiniz? Nasıl lezzetli olacağını tahmin bile edemezsiniz. Kuru domatesli burgu peynirli mini poğaça tarifini deneyenlerin parmaklarını yiyeceğini tahmin ediyoruz. Peynirli kuru domatesli mini poğaça tarifi, malzemeleri, püf noktaları için haberimize göz atın.

Hamur işlerini seviyorsanız, tarif defterinize yeni bir poğaça tarifi eklemeye ne dersiniz? Poğaça tarifleri bölümünde listenin başına oturacak bu tarifimizde kuru domates ve enfes burgu peynir kullanacağız. Tarifi FalezKitchen kurucusu Benan Ünal'dan aldık! Kesinlikle denemenizi öneriyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Haberin Devamı

KURU DOMATESLİ MİNİ POĞAÇA MALZEMELERİ

Hazırlık: 30 dk Pişirme: 35 dk Porsiyon: 6 kişilik

  • 100 gr burgu peynir (Marketlerde 200 gr'lık paketlerde satılır. Yarım paket burgu peynir yeterli olacaktır)
  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • 12 adet kuru domates (kaynar suda bekletilmiş)
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörekotu

KURU DOMATESLİ POĞAÇA YAPILIŞI

  • Kuru domatesleri sıcak su ile ıslatın. Domates kuruları yumuşayıp, kabardıktan sonra kurulayın ve rondoda püre haline getirin. (Dilerseniz çok küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz)
  • Bir kâseye ölçerek aldığınız unun ortasına yoğurdu, yumurtayı, kuru domates püresini, eritilmiş tereyağını, tuzu ve kabartma tozunu koyarak poğaça hamurunuzu yoğurun.
  • Burgu peynirleri salamurasından çıkarıp, sudan geçirdikten sonra bir parça kâğıt havlu üzerine alarak kurulayın. (Dilerseniz çocuklarınız için D vitamini ile zenginleştirilmiş burgu peynirler de kullanabilirsiniz)
  • Poğaça hamurundan kopardığınız bir parçayı uzun bir fitil gibi yaparak ortasını yassılaştırın ve ortaya bir burgu peynir yerleştirin.
  • Hamurumuzu tekrar yuvarlayarak fitil yapın ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine çörekotu serpin. Yaklaşık yarım parmak (5-6 cm) uzunluğunda kesin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine fırın kâğıdını serin.
  • Tepsiye dizdiğiniz mini poğaçaları önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

Afiyet olsun!