Yemek Leopar poğaça nasıl yapılır? Leopar poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler

Leopar poğaça nasıl yapılır? Leopar poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Leopar poğaça nasıl yapılır? Leopar poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler

Dışı alışılmış büyün poğaçalardan daha farklı olan leopar poğaça tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği enfes bir tarif. Peki, leopar poğaça nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak leopar poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçüklerin çok seveceği, büyüklerin ise tadına doyamayacağı leopar poğaça tarifi, evde yapılması kolay bir tarif. Peki, leopar poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız leopar poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

LEOPAR POĞAÇA TARİFİ

Leopar poğaça malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 /2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 bardak kadar un (Azar azar kontrollü ekleyin)
  • 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)

Üzerinin sosu için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 /2 çay bardağı soğuk su
  • 1 /2 çay bardağı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker (Tepeleme)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Su bardağı ölçüm 200 ml çay bardağı ölçüm 125 ml

LEOPAR POĞAÇA YAPILIŞI

  • Yoğurma kabı içine un ve maya hariç tüm malzemeleri ekleyip, karıştırın.
  • Yaklaşık 4 su bardağı un ve toz mayayı karıştırıp, azar azar ekleyin.
  • En az 5 dakika yoğurun.
  • Tekrar un ilavesi gerekebilir kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Üzerini streç filmle ve bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakın.
  • Mayalan hamurun havası alıp tekrar yoğurun.
  • Eşit bezelere ayırın.
  • Pişince hamburger ekmeği büyüklüğünde oluyor.
  • Dilerseniz daha küçük bezelere de ayırabiliriz.
  • Bezeleri tepsiye yerleştirip üzeri için sosunu hazırlayın.
  • Tepsi mayası gelmeyecek. Bu kısımda hızlı olmalısınız.
  • Bir kase içerisinde tüm sos malzemelerini karıştırın.
  • Kıvamı biraz koyu olmalı poğaçaların üzerinde kalacak kıvamda.
  • Eğer cıvık olursa biraz daha pirinç unu ekleyebilirsiniz.
  • Bezeleri üzerine elinizle hafifçe bastırıp üzerini düzleştirin.
  • Yemek kaşığı ile sosu bezeleri üzerine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecede fanlı fırında poğaçalar kabarıp üzerinde çatlaklar oluşan kadar pişirin.
  • Daha sonra ısısını 180 e düşürün.
  • Üzeri kızarınca fırından çıkarın.
  • Biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.