Yemek Lokum gibi şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır? Şerbetli irmik tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Lokum gibi şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır? Şerbetli irmik tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Lokum gibi şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır? Şerbetli irmik tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Misafirlerinizin hayran kalacağı, tabak tabak yiyeceğiniz lokum gibi şerbetli irmik tatlısı tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak şerbetli irmik tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsü ayrı lezzeti ise apayrı güzel olan şerbetli irmik tatlısı tarifi, hem pratik hem de şahane bir tarif. Peki, şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şerbetli irmik tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

Şerbetli irmik tatlısı malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 125 gram tereyağı veya margarin

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI

  • Yoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.
  • Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.
  • Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • İyice karıştırın.
  • Son olarak irmik ve unu ilave edin.
  • Hamuru iyice yoğurup toparlayın.
  • Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.
  • Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.
  • Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.
  • Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.
  • Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.
  • Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.
  • Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.
  • Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.
  • Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Bu arada şerbeti hazırlayın.
  • Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.