Yemek MasterChef 11 Ekim 2022 biber dolması nasıl yapılır? Biber dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

MasterChef 11 Ekim 2022 biber dolması nasıl yapılır? Biber dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

Paylaş
MasterChef 11 Ekim 2022 biber dolması nasıl yapılır? Biber dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

TV8 ekranlarının sevilerek izlenen yarışması MasterChef Türkiye'de 98. bölümünde yarışmacılar dolmalar yapıyor. Kırmızı ve mavi takım en lezzetli dolmaları yapabilmek için kıyasıya mücadele ederken her iki takımdan birer kişi biber dolması tarifi yapacak. Peki, biber dolması nedir? Biber dolması nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan biber dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan biber dolması tarifi, evde hazırlanması mümkün olan enfes bir lezzet. Peki, biber dolması nasıl yapılır? İşte, biber dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BİBER DOLMASI TARİFİ

Biber dolması malzemeler

  • 15-16 adet orta boy dolmalık biber
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 150 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dolmaların ağız kısmını kapatmak için:

  • 1 adet domates

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su

BİBER DOLMASI YAPILIŞI

  • Biberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır.
  • Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece alınır.
  • İç harcını ben pişirerek yapıyorum, dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.
  • Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.
  • Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.
  • Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.
  • Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.
  • Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır, bekletmeden ocaktan alınır.
  • Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir.
  • Sos için salça sıcak su ile çözdürülür.
  • Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür.
  • Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır.
  • Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir.