Yemek MasterChef 11 Ekim 2022 bıldırcın dolması nasıl yapılır? Bıldırcın dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

MasterChef 11 Ekim 2022 bıldırcın dolması nasıl yapılır? Bıldırcın dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

Paylaş
MasterChef 11 Ekim 2022 bıldırcın dolması nasıl yapılır? Bıldırcın dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

TV8 ekranlarının sevilerek izlenen yarışması MasterChef Türkiye'de 98. bölümünde yarışmacılar dolmalar yapıyor. Kırmızı ve mavi takım en lezzetli dolmaları yapabilmek için kıyasıya mücadele ederken her iki takımdan birer kişi bıldırcın dolması tarifi yapacak. Peki, bıldırcın dolması nedir? Bıldırcın dolması nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan bıldırcın dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan bıldırcın dolması tarifi, evde hazırlanması mümkün olan enfes bir lezzet. Peki, bıldırcın dolması nasıl yapılır? İşte, bıldırcın dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

BILDIRCIN DOLMASI TARİFİ

Bıldırcın dolması malzemeler

  • 5 adet bıldırcın
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı badem
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

BILDIRCIN DOLMASI YAPILIŞI

  • Bıldırcınlar temizlenir, üzerlerinde tüy kaldıysa hepsi koparılır.
  • Bademleri ve kuru üzümleri iki ayrı kapta sıcak suda bekletilir.
  • Bademlerin kabuklarını soyulur.
  • Tencereye 2 yemek kaşığı yağ koyulur ve yemeklik doğranan soğan renk alana kadar kavrulur.
  • Badem, tuz, suyu süzülmüş kuru üzüm, karabiber ve pirinç eklenerek 3 dakika kavrulur.
  • Ardından sıcak su eklenerek pişirilir.
  • Ayıklanan bıldırcınların dış derisine zarar vermeden 1 yemek kaşığı yağda dış kısımları kızartılır.
  • Pişen pilava tarçın ve nar ekşisi eklenerek bıldırcınların içerisine doldurulur.
  • Dağılmaması için kürdan yardımı ile tutturulur.
  • Tencereye dizilir, su eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Daha lezzetli bir su içerisinde pişmesini isterseniz, pişme suyuna nane, soğan ya da defne yaprağı katabilirsiniz.